Preventie loonbeslag werknemer

Praktische vraagstukken – loonbeslag bij een werknemer

Preventie loonbeslag werknemer

Bij een loonbeslag van een werknemer zijn de gemiddelde kosten voor de werkgever € 13.000,- aldus berekend door het NIBUD. De eerste signalen voorafgaande aan een loonbeslag is het vragen van voorschotten op het salaris / extra uren willen werken of vaker ziekmelden dan gemiddeld. Mindere productiviteit en het nauwelijks of niet meer deelnemen aan sociale activiteiten bij de werkgever. Life events als een scheiding of verlies van een dierbare. Meestal is schaamte de belemmering om in gesprek te gaan met de werkgever voor ondersteuning. Praktische vraagstukken voor de werkgever:

- hoe staat het met de privacy van de werknemer bij vragen naar de persoonlijke omstandigheden – b.v. life events – scheiding – sociale isolatie - wacht ik af tot de werknemer “aan de bel trekt“ - in hoeverre is ondersteuning door een budgetcoach wenselijk - kan ik de kosten van ondersteuning doorberekenen aan de werknemer - indien er ondersteuning wordt ingezet in hoeverre is er kans op recidive - kan een werknemer kiezen in mogelijkheden van ondersteuning - wat als er sprake is van een tijdelijk arbeidscontract van de werknemer - is er flankerende hulpverlening bij meervoudige problematiek

Advies om vooral het eerste gesprek aan te gaan met de medewerker om uw zorgen te uiten en te onderzoeken of de medewerker openstaat voor ondersteuning.

Voor verdere informatie omtrent financiële ondersteuning www.matheugenbudgetcoach.nl Antwoorden op uw “praktische vragen” is het maken van een afspraak een prima stap in de goede richting voor ondersteuning van uw medewerker.

Geplaatst op dinsdag 5 juli 2022.

Over Mat Heugen Budgetcoach - Budgetbeheer

Dit bericht is geschreven door Mat Heugen Budgetcoach - Budgetbeheer. Het bedrijf valt onder coaching uit Heerlen. Trefwoorden van Mat Heugen Budgetcoach - Budgetbeheer uit Beek : Budgetcoach, Budgetbeheer, hulp bij administratie, hulp bij schulden, hulp bij financieel overzicht, inkomsten uitgaven, budgetplan opstellen, beslagvrije voet, financieel coach, administratie coach, schuldsanering, problematische schuldensituatie, schuldenvrij, hulp bij maken betalingsregelingen, hulp bij aanvragen toeslagen, hulp bij invullen inkomsten belasting, .

Lees meer over Mat Heugen Budgetcoach - Budgetbeheer.